• Exkurzia do Budapešti
          • Exkurzia do Budapešti

          • Druháci a žiaci z tried s vyučovacím jazykom maďarským  sa minulý týždeň zúčastnili exkurzie do Budapešti. Počas jednodňového výletu mali veľmi bohatý program.  Predpoludním mali možnosť navštíviť Tropikárium, poobede krásnu historickú budovu v centre hlavného mesta  - Palác Vigadó a vo večerných hodinách vianočné trhy.

             

            Budapesti tanulmányi kirándulás

            Az Ivan Krasko Gimnázium magyar tannyelvű osztályai és a másodikos tanulók  december 15-én budapesti tanulmányi kiránduláson vettek részt, melynek során nagyon gazdag program várta őket. A délelőtt folyamán megtekintették a Tropikáriumot, délután a csodás Vigadó épületét,  az esti órákban pedig a karácsonyi vásárt. Élményekben gazdagon, a karácsonyra hangolódva értek haza.

            PaedDr. Judita Ferenczová

        • Decembrové olympiády
          • Decembrové olympiády

          • Vo štvrtok 8. 12. 2022 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády ľudských práv, ktorého sa zúčastnili: Tereza Hanzlovičová (II.A), Samuel Duda (III.A), Jakub Tirala (III.A), Lukáš Janík (III.B), Radoslav Spodniak (IV.A)Najvyšší počet bodov v školskom kole nazbieral Radoslav Spodniak (IV.A), ktorý postupuje na krajské kolo, ktoré sa bude konať vo februári. Na druhom mieste skončila Tereza Hanzlovičová, ktorá dosiahla tiež výborný bodový výsledok.Radovi budeme držať palce vo februári na krajskom kole a pevne dúfame, že zopakuje alebo aj prekoná svoj výborný výsledok z minulého školského roka.

            V piatok 9. 12. 2022 sa v priestoroch školy konalo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka, ktorého sa zúčastnilo celkovo 15 žiakov školy. Súťažilo sa v kategórii A a B, ktoré sú určené pre žiakov vyššieho gymnázia.Žiaci najprv vyplnili online test, nasledovala transformácia textu podľa stanovených kritérií. Po vyhodnotení školskou komisiou sa najlepší študenti dostali na ústnu časť, kde predviedli svoje komunikačné schopnosti. Musíme povedať, že sa im darilo veľmi dobre. Z kategórie A sa najlepšie darilo Petre Ďurovičovej (SEP), ktorá postupuje na krajské kolo. K úspešným riešiteľom sa tiež zaradili Ema Kasáčová (IV.A) a Bruno Kóšik (IV.A)V kategórii B zvíťazila Simona Makóová (II.B), ktorá bude našu školu reprezentovať na krajskom kole. Úspešnými riešiteľkami sú aj Sofia Horváthová (II.B), Nina Bíliková (I.A) a tiež Stella Nagyferenczová (KVI)Simonke a Peťke blahoželáme k postupu a držíme palce na februárovom krajskom kole.

            Mgr. Karel Ticháček

        • OZNAM
          • OZNAM

          • V súvislosti s prudkým nárastom počtu žiakov s respiračným ochorením počas tohto týždňa Vám oznamujem uplatnenie odporúčaní RÚVZ RS.
            Od 19.12.2022 (vrátane) sa rušia všetky školské akcie a vyučovanie bude prebiehať od 1. po 5. VH.
            Plánovaná Vianočná burza bude prebiehať bez prítomnosti verejnosti na chodbe školy počas prestávok dňa 19.12.2022 od rána.Plánovaný kultúrny program sa presúva na nový rok. 
            Počty žiakov s respiračnými chorobami nahlasujeme denne, ak počty v pondelok prevýšia stanovený limit, pristúpime k ďalším opatreniam v súčinnosti s RÚVZ RS.

            Ďakujem za pochopenie.

            PaedDr. Miriam Szántóová
            riaditeľka školy

        • Sú to naozaj MACHRI
          • Sú to naozaj MACHRI

          • Dňa 9.12.2022 sa konala nová celoslovenská online súťaž MA-CHE-R. Zúčastniť sa jej mohli dvojice žiakov 9. ročníka a kvarty. Našu školu v nej reprezentovali Pavol Bednář a Tomáš Juhász. Dve hodiny spoločne pracovali na riešení deväťdesiatich matematických a chemických úloh. Síce sa nad niektorými poriadne zapotili, ale stálo to za to! V silnej konkurencii 272 tímov z celého Slovenska zvíťazili! Vo februári ich čaká cesta do Martina, kde sa pokúsia obhájiť svoje prvenstvo v praktickej časti súťaže.

            Gratulujeme chlapci a držíme Vám palce!

            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

        • Opäť tu bol ATTOMAT
          • Opäť tu bol ATTOMAT

          • V utorok 12.12.2022 sa v čase od 16:00 do 17:00 konalo ďalšie kolo matematickej online súťaže ATTOMAT. Perfektne sa v ňom darilo Jakubovi Traplovi zo sekundy, ktorý so stratou jediného bodu v svojej kategórii získal tú najcennejšiu priečku. Gratulujeme, Jakub, sme na Teba pyšní a prajeme Ti veľa úspechov v ďalších súťažiach.

            Okrem už Jakuba sa v súťaži darilo aj Mii Astalošovej, ktorá skončila v svojej kategórii druhá, pričom od prvého miesta ju delila len necelá minúta a Natálke Ľuptákovej, ktorá sa umiestnila na peknom piatom mieste.
            Gratulujeme, dievčatá, len tak ďalej!

             

            PaedDr. Svetlana Bednářová, PhD.

        • FiNNkvíz
          • FiNNkvíz

          • Dňa 23.11.2022 sa konal 1.ročník súťaže z oblasti finančnej matematiky - FINNKVÍZ určenej žiakom 1. a 2. ročníkov SŠ a zodpovedajúcich ročníkov osemročných gymnázií. Zúčastnilo sa jej 537 žiakov Banskobystrického kraja. Našu školu v nej reprezentovalo 14 študentov. Darilo sa im skvele, 11 z nich si vybojovalo diplom úspešného riešiteľa.

            Najlepšie si počínal Pavol Bednář z kvarty, ktorý získal 24 bodov z 25 možných a skončil na 2. mieste v kraji. Sľúbenú výhru – 100 eur však nedostane, lebo je ešte len „kvartán“ a ako sme sa dozvedeli, súťaž je primárne určená pre starších študentov, takže ho pre nízky vek diskvalifikovali... L Smola Pali, možno o rok...

            Ďalší z našich, Jakub Melicherčík z kvinty, skončil s 21 bodmi na krásnom 22. mieste, s tým istým počtom bodov a o niečo horším časom obsadila Nina Bíliková z I.A miesto číslo 29.

            Michal Katreniak a Adam Bella zo sexty získali 20 bodov, no pochvalu si zaslúži aj Andrej Machyniak z kvinty za svojich 19 bodov. Robert Kuna zo sexty získal 18 bodov, Samuel Murárik (kvinta) a Viktória Fabová (I. A) 16 bodov a Robert Putnoky s Laurou Jurákovou 15 bodov.

            Všetkým týmto úspešným riešiteľom gratulujeme, v náročnej konkurencii študentov obchodných akadémií obstáli výborne, naša škola sa za ich výkony rozhodne nemusí hanbiť.

            PaedDr. Bednářová, PhD.